Lauran Peuhkurin sivusto

Uuden aika Kristillisdemokraateissa – puoluekokous Savonlinnassa

| 0 comments

Puheenvuoroni puoluekokouksen yleiskeskustelussa 29.8.2015.

Hyvät KD-ystävät,

Kiitos puolueen vastuunkantajille, eduskuntaryhmälle ja työntekijöille yhteistyöstä varapuheenjohtajakaudellani. Lämpimät onnittelut uudelle puheenjohtajistolle! Olen sitoutunut jatkamaan kanssanne yhteistä työtä, olen käytettävissä taustatukenanne ja rukoilen puolestanne. Ja arvoisa puoluekokousväki, antakaa tukenne ja hyödyntäkää niiden upeiden ehdokkaiden osaamista sekä sitoutumista, jotka eivät eilen tulleet valituiksi tehtäviin. He tarvitsevat nyt teidän kannustustanne.

Uuden puheenjohtajamme Sari Essayahin johdolla puolue lähtee nyt eteenpäin. Tämä aika vaatii poikkeuksellista kykyä poliittisilta johtajilta. Suomi on tuuliajolla, maailma levoton ja kareja on joka puoluella. Kristillisdemokraattien vastuulla on tuoda uskottava ja luotettava poliittinen vaihtoehto rakkaalle isänmaallemme. Meidän ei tarvitse tarjota uhkakuvia, kyllä ihmiset ovat jo riittävän ahdistuneita ilman meitäkin. Olen kirjaimellisesti kulkenut Sarin rinnalla monissa kampanjatilaisuuksissa ja tämä on vakuuttanut ainakin minut siitä, että tässä on nainen, jota johtaa usko, toivo ja rakkaus. Palvelevaa johtajuutta, sitä me tarvitsemme kipeästi kaikissa puolueen tehtävissä. Tekee välillä kipeää alistaa oma kunnianhimo ja visio, yhteisen edun ja näyn alle. Totesin puoluekokousesitteessä ”Kristillinen ihmiskäsitys on myös realistinen. Ihmisellä on vapaus valita hyvä, mutta ei aina toimi niin.”

Arvoisa puoluekokousväki

Sari Essayahin sana puolueen sydämestä osui ja upposi. Kristillisdemokraatin sydän ei saa koskaan jäädä kylmäksi. ”Yli kaiken varottavan, varjele sydämesi sillä sieltä elämä lähtee.” Me tarvitsemme uudistusta sekä ihmisinä että poliittisena liikkeenä. Vain tätä kautta voimme kasvaa kestävästi. Kiitos. Tack.

Vastaa